400398.jpg

Kuluneen neljän viikon aikana on ilmestynyt varsin mukava määrä mainioita VC-julkaisuja. Erityisesti Comix Zonea, Kirby's AdventureaSoldier Bladea ja Super Mario Worldia voin suositella lämpimästi oikeastaan kenelle tahansa, eli myös muillekin kuin retropelaamisesta kiinnostuneille. Soldier Blade ja SMW ovat myös siinä mielessä onnistuneita julkaisuja, että ne eivät kärsi PAL-käännösongelmista (mikä ei ole Soldier Bladen kohdalla mitenkään yllättävää, sillä tämänkaltaisia ongelmia ei esiinny missään VC:n TurboGrafx-peleissä). Bonanza Bros, Excitebike, Gain Ground, Gradius, New Adventure Island, R-Type III ja Vigilante ovat toki myös enemmän tai vähemmän klassikoita, mutta ne eivät ole kestäneet aikaa niin hyvin että niitä pelaisi kovin mielellään enää nykyään. Joka tapauksessa kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevä pelisaldo, sillä mitään luokattoman surkeita pelejä ei VC:ssa ole näiden neljän viikon aikana julkaistu. Lähitulevaisuuskin näyttää varsin valoisalta, sillä SNES:in Legend of Zeldan ja Super Metroidin (joka on yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä, ainakin jos minulta kysytään) pitäisi ilmestyä piakkoin.

Lisää tietoa ja arvosteluja Virtual Consolen peleistä muuten löytyy erinomaiselta Virtual Console Archive-sivustolta, johon kehotan kaikkia Wiin omistajia tutustumaan.

Ja jos et ole tätä lukiessasi sitä jo tehnyt, käväisepä lisäämässä nimesi VC-adressiin, jossa vaaditaan 60 hertsin ruudunpäivitystaajutta myös PAL-VC-peleihin. Vaikka en suuremmin usko nettiadressien voimaan, ei tällaisesta adressista missään nimessä ainakaan haittaa ole, ja mistä sitä tietää vaikka Nintendo huomioisikin asian jos adressiin saadaan kerättyä riittävästi nimiä.