1460515.jpg

Yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni, Doom, elää ja voi hyvin vielä nykyäänkin, kiitos aktiivisen fanikunnan ja pelisarjan säännöllisten uudelleenjulkaisujen (tuoreimpina esimerkkeinä vuoden 2006 Xbox Live Arcade-versio ja viime vuoden Steam-julkaisut).

Yksi viime aikojen merkittävimmistä Doom-uutisista lienee legendaaristen Doom-soundtrackien uudelleennauhoitus nykyaikaisella äänenlaadulla. Eräs Doom-fani nimittäin hankki Roland Sound Canvas SC-155-midisyntetisaattorin, nauhoitti sen avulla Doomien biisit uudelleen ja julkaisi ne tämän jälkeen huippulaadukkaina FLAC-äänitiedostoina. Ja täytyy todeta, että biisit kuulostavat tällaisina versioina huomattavasti paremmalta kuin esimerkiksi mideinä nykyaikaisella äänikortilla. Kyseiset FLAC-versiot saa imuroitua täältä (Doom) ja täältä (Doom II) ja vaihtoehtoiset lähteet löytyvät täältä ja täältä. Soundtrackejä levitetään torrenttien avulla, mikä tarkoittaa että niiden imuroimiseen tarvitaan jokin torrent-client, ja laadukkaan sellaisen saa esimerkiksi täältä.

Toinen mielenkiintoinen uutinen on, että huippuharvinaista kyberdemoniminiatyyrin prototyyppiversiota myydään juuri tällä hetkellä eBayssä. Kyseisiä figuureja on käsittääkseni valmistettu aikanaan alle kymmenen kappaletta, joten kyseessä on todellinen keräilyharvinaisuus. Ei siis ole ihme, että kirjoitushetkellä figusta tarjottu summa on mukavan suolaiset 199 dollaria. Miniatyyrin hankkiminen kyllä kiehtoisi, mutta ihan noin paljoa en ole edes moisesta reliikistä valmis maksamaan.

PÄIVITYS:

Miniatyyrin lopullinen myyntihinta nousi aina reiluun 1500 dollariin asti, eli aiemman parinsadan dollarin tarjouksen voisi näin jälkiviisaana sanoa olleen vasta alkulämmittelyä.