721511.jpg

Todennäköisesti kaikkien aikojen paras 2D-beat 'em up, Streets of Rage 2, on nyt ollut reilun kuukauden ajan saatavilla Wiin virtuaalikonsolissa. Jos missasit pelin aikanaan, on nyt hyvä tilaisuus tutustua tähän Mega Driven kruununjalokiveen.

Streets of Rage 2 on siinä mielessä poikkeuksellinen peli, että siitä on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa. Toteutus on kaikilla osa-alueilla kiitettävää tasoa - oli sitten kyse grafiikasta, äänistä, musiikista, pelattavuudesta tai moninpelistä, peli hipoo näissä kaikissa täydellisyyttä. Ehkä kaikkein parhaiten pelistä on kuitenkin jäänyt itselleni mieleen musiikki sekä värikäs hahmokaarti. Hyvä esimerkki pelin mielenkiintoisista hahmoista on yksi pelin sankareista, entinen showpainija Max, joka murskaa vastustajiaan mm. aitoon wrestling-liikkeeseen perustuvalla German Suplexilla ja muilla näyttävillä voimaliikkeillä. Pahiksista mainittakoon vaikkapa Big Ben, aasialaista syntyperää oleva, kestävä pullukka, joka osaa mm. läpsiä harvinaisen tehokkaasti avokämmenellä sekä sylkeä tulta.

Kaiken kaikkiaan SoR2 on yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni, ja samalla yksi Virtual Consolen tämän hetken tarjonnan pakko-ostoksista.