456289.jpg

Saa nähdä kasvaako Ninja Turtles-ilmiö tällä kertaa yhtä järjettömiin mittasuhteisiin kuin 80- ja 90-luvuilla. Joka tapauksessa uuden Ninja Turtles-animaatioelokuvan ja sen ohella julkaistavan pelin siivittäminä markkinoille on tällä viikolla tullut myös kaksi TMNT-retropelijulkaisua. Ensimmäinen on Xbox Live Arcadessa julkaistu, jo etukäteen hypettämäni käännös alkuperäisestä TMNT-kolikkopelimätkinnästä, joka aikanaan aloitti legendaarisen TMNT-katumätkintöjen sarjan. Toinen on Wiin Virtual Consolessa julkaistu, alunperin NES:illä nähty TMNT-tasoloikka.

VC:n tasoloikka-TMNT ei ole pelinä kummoinen, enkä suosittele sitä oikeastaan kenellekään sellaiselle, joka ei sitä aikanaan ole pelannut. Arpisten TMNT-veteraanien voisin kuvitella edelleen pystyvän pelaamaan peliä irvistämättä, tosin sekin lienee pitkälti nostalgian ansiota. XBLA-TMNT sen sijaan on edelleen mainio beat 'em up, joka on erityisesti moninpelinä kelpo viihdettä, vaikka lyhyt onkin.

Seuraavaksi toivon Nintendon julkaisevan loput TMNT-katumätkinnät Virtual Consolessa. NES:in TMNT II (joka on käännös ensimmäisestä TMNT-kolikkopelimätkinnästä) on yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni, jota tuli aikanaan jauhettua kaksinpelinä tolkuttomia määriä. Peli ei ehkä ole graafisesti yhtä hieno kuin alkuperäinen kolikkopeli, mutta se on monilla muilla osa-alueilla kolikkopeliä parempi, ja sisältää mm. kaksi kokonaan uutta kenttää uusine vihollisineen ja taustamusiikkeineen. Myös NES:in TMNT III ja SNES:in TMNT IV ovat erinomaisia katumätkintöjä, ja monessa mielessä vielä kakkosta kehittyneempiä ja monipuolisempia.

Kaiken kaikkiaan 80- ja 90-luvuilla julkaistut TMNT-mätkinnät lukeutuvat parhaimpien klassisten beat 'em upien joukkoon, ja suosittelen niihin tutustumista, viimeistään sitten jos/kun ne julkaistaan Virtual Consolessa.