Nintendon johtaja Satoru Iwata paljasti hiljattain, että Wiin Virtual Console-palvelu ylitti vuoden 2007 loppumetreillä kymmenen miljoonan myydyn pelin rajapyykin.

Iwata myös ennusti, että fyysisinä kappaleina kauppojen hyllyllä myytävät pelit eivät tule katoamaan ainakaan vielä seuraavan 3-5 vuoden aikana, vaikka siihen suuntaan ollaankin näillä näkymin vahvasti menossa.

En ole itse koskaan pitänyt pelipakkausta erityisen olennaisena pelin osana, mutta onhan niissä silti kiistatta oma hohdokkuutensa. Etenkin ennen nykyisiä pelipakkausstandardeja kukoistaneet massiiviset, näyttävyydellään ihmisten huomiosta kilpailevat hyllytila-ahmatit laajoine manuaaleineen ja mielenkiintoisine oheissälineen olivat monessa mielessä kiehtovia paketteja, joita oli mukavaa avata ja hypistellä. Ja onhan sekin jo itsessään miellyttävää, että pelistä on olemassa jokin fyysinen vastine niin, ettei se ole vain ykkösinä ja nollina laitteen sisuksissa. Mutta noh, ajat muuttuvat ja kaikkeen tottuu - ja kenties hyllytilan voi tulevaisuudessa omistaa puhtaasti vanhoille peleille!

Lähde: gamesindustry.biz